UMNO Teluk Belanga's Fan Box

UMNO Teluk Belanga on Facebook

Followers

Saya berikrar untuk bekerja tanpa mengenal erti jemu atau penat lelah, berkhidmat dan membela untung nasib rakyat. Kita akan sama-sama melaksanakan satu transformasi besar buat negara dengan semangat: Satu Malaysia. Rakyat Didahulukan. Pencapaian Diutamakan....... Dato' Seri Najib Tun Abd Razak (PERDANA MENTERI MALAYSIA)

Monday, April 12, 2010

PENINDASAN....... SECARA TERANG-TERANGAN OLEH PRTindakan kerajaan negeri mengarahkan gerai milik peniaga Melayu di sepanjang Jalan Sabak Bernam-Teluk Intan dirobohkan disifatkan sebagai usaha menyekat golongan itu daripada berniaga.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Panjang, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo berkata, tindakan itu tidak wajar kerana majoriti peniaga terlibat merupakan penduduk asal kawasan itu.

Menurutnya, mereka mengusahakan aktiviti pertanian dan menjadikan gerai di sepanjang jalan berkenaan sebagai tempat untuk memasarkan hasil pertanian masing-masing.


Katanya, arahan kerajaan negeri melalui notis yang dikeluarkan oleh Pejabat Tanah dan Daerah (PTD) Sabak Bernam pada Disember 2009 itu merupakan satu bentuk penindasan kepada rakyat di daerah berkenaan.

Ini kerana tegasnya, banyak kawasan lain di Selangor termasuk Sekinchan tidak dikenakan arahan sedemikian walaupun ada gerai dibina tidak mengikut peruntukan undang-undang.

''Tapak gerai ini adalah tanah rezab Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) yang merupakan agensi kerajaan Pusat. Kalau JPS mahu robohkan gerai berkenaan, agensi itu mesti memaklumkannya kepada peniaga.

''Kenapa kerajaan negeri yang keluarkan arahan supaya peniaga merobohkan gerai-gerai mereka. Saya tak nampak rasional di sebalik arahan kerajaan negeri itu,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Menurutnya, beliau tidak nampak sebarang masalah dengan aktiviti gerai peniaga Melayu di kawasan ini kerana ia tidak mengganggu lalu-lintas seperti alasan yang diberikan oleh kerajaan negeri.

Tambah Mohamad Khir, tindakan kerajaan negeri itu berkemungkinan bermotifkan politik.

Katanya, beliau difahamkan seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) daripada DAP sebelum ini pernah mengugut untuk merobohkan sebuah gerai makan di Parit 7, Sungai Besar kerana pemiliknya enggan mengadakan sebuah program politik di gerai berkenaan.

Jelas Mohamad Khir, kerajaan negeri pada awal 2009 juga turut menghentikan program pengeluaran baja organik yang dilaksanakan di bawah Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) ketika pentadbiran Barisan Nasional (BN).

GULA-GULA PKR....


Adakah terlaksana sudah? atau sekadar omongan kosong? sedarlah wahai kalian!!!!!!

SIAPA KUAT RASUAH?RASUAH - Maklumat Terbaru yang di perolehi PKR akan meRasuah pengundi di Parlimen Hulu Selangor dengan memberikan perkhidmatan BAS SEKOLAH Percuma kepada para para pelajar yang menggunakan perkhidmatan tersebut. Di Hulu Selangor di berikan perkhidmatan Bas Sekolah Percuma. Bagaimana dengan Daerah Selangor yang lain?

BOHONG LAGI?EXCO Kerajaan Tempatan, YB Ronnie Liu menyatakan bahawa tiada lesen baru untuk rumah urut, pub, dan, cybercafe. Menurut beliau lesen terakhir dikeluarkan ialah pada 2007 oleh kerajaan yang dipimpin oleh Barisan Nasional.

Namun kita tahu Selangor sekarang bersepah dengan rumah urut, pub, pusat permainan video dan perjudian serta cybercafe seperti yang didakwa oleh bekas Menteri Besar Selangor, Dato' Seri Dr. Mohamad Khir Toyo.

Ronnie Liu masih mahu menafikan dan dengan bangga mendakwa semua premis baru ini tidak berlesen.

Namun laporan Sinar Harian (31 Julai 2009) jelas membuktikan EXCO ini tidak segan silu untuk berbohong hatta di dalam DUN Selangor sendiri. YDP Majlis Daerah Sabak Bernam sendiri mengakui pihaknya mengeluarkan 10 lesen rumah urut baru.

Zaid calon PKR?Ramalan popular masih terus menjurus kepada nama Zaid sekalipun beberapa nama lain seperti pakar bedah Datuk Dr Halili Rahmat,Dr Badrul Amin dan Ketua Pemuda PKR Shamsul Iskandar Mat Akin di sebut-sebut.

Mengikut sumber PKR Anwar mahukan Zaid kerana menaruh harapan untuk menjadikannya salah seorang panglima perang utamanya di Dewan Rakyat jika menang.

Beliau juga dikatakan diharap untuk mengalas PKR jika Penasihat PKR itu sangkut dalam kes liwatnya.

Namun ikut ceritanya ada kalangan pimpinan PKR Selangor yang kurang senang Zaid dijadikan calon kerana mahu orang tempatan yang diturunkan dalam pilihanraya kecil itu.

Zaid berasal dari Kelantan.

Mereka dikatakan berpandangan susah ' nak jual orang Kelantan' di Hulu Selangor.

WOW!!!!!! Tanah kubur jadi "HIGHWAY" bagus PR Pulau Pinang..... nak pangkah lagi ke PR?


PULAU PINANG, 12 April — Sebanyak 110 batang batu nisan lama ditemui bersama longgokan tanah di Bagan Ajam, Butterworth semalam.

Seorang pemancing menjumpai batu nisan tersebut pada pukul kira-kira 11 pagi tadi ketika sedang berjalan menuju ke Pantai Bersih di kawasan Bagan Ajam, untuk memancing.

Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Ayub Yaakob berkata seorang pemancing telah membuat laporan polis setelah menjumpai 20 batang batu nisan bersama longgokan tanah di Pantai Bersih, Bagan Ajam.

“Polis bersama dengan pihak bomba dan Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) telah bergegas ke tempat penemuan dan mendapati terdapat lebih kurang 110 batang batu nisan lama di kawasan tersebut,” katanya kepada pemberita ketika mengadakan sidang akhbar bersama Ketua Menteri Lim Guan Eng di sini semalam.

Beliau berkata siasatan awal polis mendapati batu-batu nisan lama tersebut dibuang dari sebuah masjid berhampiran kawasan Kampung Gajah, Permatang Pauh, selepas kerja-kerja pembersihan untuk membuka jalan di kawasan itu.

“Kami telah mengambil keterangan daripada imam (masjid tersebut) dan syarikat yang dipertanggungjawabkan untuk membersihkan masjid tersebut,” katanya.

Tambahnya syarikat tersebut mengaku telah membuat kerja-kerja pembersihan di masjid tersebut tetapi tidak pasti ke mana pekerjanya melonggokkan sampah dan batu-batu nisan lama itu. — Bernama

GEGAR!!!!!!!ahmad maslan beberapa hari lepas menyerang pkr. mencabar pkr untuk mencalonkan orang india sebagai calon pkr di hulu selangor. yb kapar dari pkr iaitu manikavasagam bersetuju dengan ide ahmad maslan..

anwar terperangkap dengan ide simple ahmad maslan..tahniah kepada yb ahmad maslan,serangan sebegini yang kami suka !

ahmad maslan sewaktu majlis telah mendedahkan rahsia ds najib. katanya, jika selangor diperintah oleh barisan, maka pembinaan uitm di serendah akan dikembalikan semula. ini janji ds najib kepada seluruh penduduk hulu selangor.

aku yakin mesej ini akan membuatkan rakyat hulu selangor melompat gembira. projek uitm serendah kelolaan YBK ini akan melonjakkan ekonomi rakyat. melayu cina dan india akan mendapat tempias besar projek ini.

dato zainal sakom, yang senantiasa tenang dalam mengharungi dugaan dari kalid gagap dan pakatan selangor berjanji akan berjuang habis-habisan mempertahankan maruah YBK ! kami bloger dan seluruh rakyat bersama mu dato zainal, alang-alang menyeluk perkasam biar sampai kepangkal lengan.

jadi, buat permulaan hulu selangor adalah pemangkin kepada kebangkitan BN !

Datuk Seri Noh Omar


Usaha merampas Selangor dari Pakatan Rakyat bermula dengan Konvensyen Barisan Nasional di Shah Alam, Selangor."BN mesti kena menang ( di Hulu Selangor ) kalau tidak menang, kita tidak boleh ambil Selangor selepas pilihan raya umum ke-13."

Kita perlu meneruskan perjuangan kita terutama di Hulu Selangor. Ia bukan satu pekerjaan yang mudah kerana kita berhadapan dengan kerajaan negeri. Mereka akan menggunakan segala kemudahan," katanya Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar.

Berucap di Konvensyen BN di Shah Alam, beliau memulakan serangan dengan mengulangi pelbagai skandal dan kontroversi yang menggoncang Pakatan rakyat. Bermula dengan skandal seks Elizabeth Wong kepada kenyataan MB Tan Sri Khalid Ibrahim bahawa mereka tidak memerlukan Model Ekonomi Baru ( MEB ) membuatkan lebih 2,000 hadirin terpukau dengan strategi baru itu."Isu Elizabeth Wong, dia nak letak jawatan, tetapi Ketua Muslimat PAS yang pakai tudung mempertahankannya. Orang nak telanjang, dipertahankan, tapi kita tak ambil tindakan," katanya.

Asas falsafah kehidupan

Asas falsafah kehidupan bangsa Melayu mengatakan bahawa “ hidup bersendi adat, adat itu bersendikan syarak, dan syarak pula bersendikan Kitabullah.” Adat bersaudara, saudara dipertahankan; adat berkampung, kampung dijaga; adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan. - Perjuangan kita belum selesai, kerana hanya yang cekal dan tabah sahaja akan berjaya membina mercu tanda bangsanya yang berjaya

PEMERINTAHAN DI SELANGOR!!!!!!...

PR baru setahun jagung memerintah di Selangor sudah mendabik dada dengan moto "MERAKYATKAN EKONOMI". Apa yang dirakyatkan dari segi ekonomi? malah membebankan. Antara bebanan yang ditangung KDEB terpaksa mengeluarkan berjuta-juta untung menanggung kos air yang telah dibazirkan oleh rakyat. Mereka tidak memdidik rakyat untuk berjimat malah menggalakan rakyat untuk pembaziran. bukankah pembaziran itu 1 sifat syaitan?

BN mengejar rakyat cara berjimat dengan memberikan RM20 percuma kepada pengguna elektrik pada keseluruhan bil. Jika rakyat tidak mahu berjimat, dan bil elektrik tersebut melebihi RM20 maka bayarlah. Ini baik untuk rakyat miskin yang kurang berkemampuan. Bil mereka kurang dari RM20 dan mereka mendapat manfaat tidak perlu membayar bil elektrik.

Pertumbuhan Kampung Baru, rujuklah di mana-mana Pejabat Daerah. Siapakah yang mendapat tanah untuk rakyat miskin. Bukan penduduk tempatan yang mendapat tanah tersebut. sebaliknya orang-orang luar yang bukan pemastautin di kawasan tersebut yang mendapat tanah-tanah untuk didirikan kampung baru beserta dengan gerannya sekali. Jadi di manakah keadilannya? di manakah orang-orang miskin tempatan tersebut?

oleh yang demikian usahlah mendabik dada seolah-olah sudah terlaksana segala janji-janji yang ditabur semasa PRU-12......

RAKYAT DITIPU LAGI?

Siapa yang menipu siapa? BN atau PR? Barisan Nasional mempunyai lebih dari 13 parti komponen yang bernaung dibawahnya termasuklan UMNO, MCA dan MIC. 3 buah parti besar yang mewakili setiap kaum di Malaysia dengan menggunakan logo DACING. Jika 3 parti lawan ingin bersatu, logo apakah yang mereka ingin gunakan?

Janji2 PR untuk menggabungkan ketiga-tiga parti ini hanya janji-janji kosong. sebab mengapa? ketiga-tiga part (PKR, DAP dan PAS) mempunyai ideologi yang berbeza. Telah dinyatakan bahawa DAP telah menolak Islam dan ideologi PAS agar menubuhkan negara islam. Terang-terangan lagi DAP sudah menolak islam dalam penggabungan tersebut. Jadi di manakah kedudukan islam jika mereka memerintah kelak? Fikirkanlah wahai sahabat....... itu belum campur ideologi PKR lagi? Akan hancur leburlah negara....

Barisan Nasional yang dahulunya dikenali sebagai PERIKATAN telah bertahun-tahun membuat 1 logo dan bersetuju dia atas semangat setiakawan saling menghormati antara satu sama lain telah memerintah dengan adil dan saksama tanpa memilih warna kulit. Membangunkan negara, membangunkan rakyat dengan memberikan kemajuan-kemajuan yang boleh dikecapi sehingga sekarang.

PRK Hulu Selangor P094

MAMPUKAH BARISAN NASIONAL (BN) MENAWAN HULU SELANGOR?

Persoalan yang sukar untuk dijawab. P094 telah di memangi oleh PR@PKR pada PRU-12 yang lepas dengan majoriti yang sangat tipis. PKR juga telah tewas di tiga kawasan DUN P094.

PKR mempunyai masalah dipucuk pimpinan yang mana rata-rata kita tahu tuduhannya dan sedang dalam proses keadilan. Jika benar tuduhan itu palsu mengapa harus ditangguh-tangguh sehingga Tuan Hakim pun naik lempuh.

Dalam situasi sebegini, PKR akan menggunakan segala tipu muslihat untuk menjamin kemenangan di P094 walau dengan apa cara sekalipun. Tetapi AWAS!!!! rakyat tidak mudah lagi untuk dipermainkan dan ditipu. Cukuplah apa yang terjadi sekarang... DI MANA KEMAJUAN YANG DIJANJIKAN? DI MANA JANJI-JANJI KEBAJIKAN YANG DITABUR? alangkah sedihnya melihat rakyat Selangor kini yang terpedaya oleh janji0-janji dan manefisto kosong oleh PKR.

Barisan Nasional adalah pilihan yang tepat untuk melaksanakan segala janji-janji yang ditabur. Lihatlah sekeliling kita. Jalan-jalan diturap, kemiskinan segera dibantu dengan kerjasama di semua peringkat. Tiada janji-janji kosong yang dijanjikan oleh Barisan Nasional. Semua janji tersebut dilaksanakan berperingkat-peringkat tanpa mengenal warna kulit.

Rakyat di Hulu Selangor seharusnya sedar, walaupun yang dicalonkan dan yang akan menjadi wakil rakyat (MP) adalah dari calon Parti MIC, namun harus diingat bahawa parti tersebut adalah bernaung di bawah payung Barisan Nasional. Satu-satunya payung yang memberikan keselesaan dan keharmonian kepada rakyat selama ini.