UMNO Teluk Belanga's Fan Box

UMNO Teluk Belanga on Facebook

Followers

Saya berikrar untuk bekerja tanpa mengenal erti jemu atau penat lelah, berkhidmat dan membela untung nasib rakyat. Kita akan sama-sama melaksanakan satu transformasi besar buat negara dengan semangat: Satu Malaysia. Rakyat Didahulukan. Pencapaian Diutamakan....... Dato' Seri Najib Tun Abd Razak (PERDANA MENTERI MALAYSIA)

Saturday, June 19, 2010

800 ahli DAP Malim Nawar keluar parti


DAP Perak menerima satu lagi tamparan hebat hari ini apabila seramai 880 ahli DAP di Dewan Undangan Negeri (DUN) Malim Nawar mengikut jejak wakil rakyat kawasan itu, Keshvinder Singh keluar dari parti tersebut.

Jika Keshvinder memilih untuk menjadi wakil rakyat Bebas, ahli-ahli DAP itu memilih untuk menyertai Parti Makkal Sakti Malaysia (PMSM) selepas hilang keyakinan terhadap DAP untuk membela nasib mereka.

Mereka terdiri daripada 200 ahli DAP Cawangan Batu Putih, Malim Nawar (300), Kampar Estate (180) serta Mambang Di Awan seramai 200 orang. Kesemuanya berbuat demikian kerana yakin PMSM dapat membantu membela nasib mereka selepas berjaya mendapatkan bekalan air bersih dan hak milik tanah kepada penduduk Kampung Batu Putih di sini baru-baru ini.

Banyak permohonan daripada ahli-ahli pakatan pembangkang khususnya DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Kampar dan seluruh Malaysia untuk menyertai PMSM.

Setakat ini, PMSM mempunyai lebih 16,000 ahli di seluruh Perak dan kini yakin dapat mencapai bilangan keahlian sebanyak 50,000 orang menjelang pilihan raya umum akan datang. Kebanyakan ahli yang menyertai PMSM terdiri daripada golongan muda dan pastikan mereka mendaftar sebagai pengundi.

Dengan ini, Kita yakin Barisan Nasional (BN) dapat merampas semula kerusi DUN Malim Nawar yang dimenangi oleh DAP dengan majoriti hanya 1,362 undi pada Pilihan Raya Umum 2008.